KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

Bazı medya kanallarında ve sosyal mecralarda Eddai Vakfı Adalar temsilciliğimizle ilgili tamamen gerçeklerden uzak menfi algıya dayalı haber yapan bir yayın organının amacına hizmet edecek yanlış ve eksik bilgiler vererek,toplumun belli kesimlerini ötekileştirmeye ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberler yapıldığını üzülerek müşahede ettiğimizden bu açıklamayı yapmak ihtiyacı hasıl olmuştur.

İnsan bildiğine dost, bilmediğine düşmandır.

Haberi yapan arkadaşımızın, hiçbir vakıf yetkilisiyle görüşmeden,doğru bilgilere ulaşma ihtiyacı duymadan böyle bir yayın yapması gazetecilik ahlâkına uygun düşmemiştir.

Eddai Vakfı tarikat değildir.

Vakfımız Türkiye Cumhuriyeti devleti yasalarına uygun olarak kurulmuş olup, kuruluş amacı doğrultusunda necip milletimize hizmet vermektedir. Merkezi Pendik'tedir.

Eddai Vakfı Büyükada temcilsiciliği yaklaşık 20 yıldır kiralamış olduğu yerde birçok gönüllü Adalı dostlarımızla birlikte manevi değerlerimize muhtaç ve müştak Adalı hemşerilerimizin akıl ve gönül dünyalarına yönelik sohbet ve muhabbet programları ile gönüller kazanmıştır ve kazanmaktadır.

2021 yılında haber konusu binamızı vakıf adına satın alarak daha iyi şartlarda hizmet sunmak amaçlanmıştır.

Biz bu binayı almadan önce yanında anaokulu yapılacağına dair bir bilgiye sahip değildik. Binayı aldıktan sonra okul inşaatı başladı. Binamızın okulun yanında olmasının bizim açımızdan özel bir sebebi yoktur. 

Binayı satın aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra vakfın amacına yönelik tadilat yapmak için Adalar Belediyesi imar müdürlüğüne gerekli izinler için müracaat ettik. İmar müdürlüğü bize şifai olarak tadilat yapmak için izin verdi. Bir müddet sonra da esaslı tadilat yapıyorsunuz gerekçesiyle tadilat durdurulup encümen kararıyla imara aykırılık iddiasıyla idari para cezası verildi.
Bizler yasal süresi içerisinde tesbit edilen imara aykırılıkları düzelttik, belediyemiz de encümen kararıyla idari para cezasını düşürdü. 

Cemaatler Türkiye'nin sosyolojik gerçekliğidir. 

Haberi yapan arkadaşın o binada bir suç işleniyor gibi algı operasyonu yapması gazetecilik ahlâkına yakışmamıştır. Bu haberden doğacak herhangi bir mağduriyet durumunda hukuki haklarımızın saklı olduğunu hatırlatırız. 

Biz risale-i nur talebeleriyiz. 

Risale-i Nur Kur'an-ı Hakim'in,bu asrın insanlarının fehmine bir dersidir. 

Risale-i Nur, tahkikî iman dersleri verir. Şakirdlerini her türlü fenalıktan alıkoyar. Kalblere doğruluk aşılar. Onu hakkıyla anlayan, artık fenalık yapamaz. Onun içindir ki, bugün memleketin her tarafındaki Risale-i Nur talebeleri, asayişin manevî muhafızı hükmündedirler. Şimdiye kadar hiçbir hakikî Nur talebesinde asayişe münafî bir hareket görülmemiş, âdeta Nur talebeleri zabıtanın manevî yardımcısı olmuşlardır. Risale-i Nur talebelerinin rıza-i İlahîden başka, a'mal-i uhreviyeye müteveccih olmaktan gayrı düşünceleri yoktur.
(İşarat-ül İ'caz - 227)

Başta Büyükada'da yaşayan saygıdeğer halkımız olmak üzere bütün halkımıza kapılarımız açıktır. Binamız faaliyete başladıktan sonra ziyaretlerini bekleriz.

Adalarda bulunan farklı azınlık vakıf ve derneklerle birlikte sosyal ve demokratik haklara saygı çerçevesinde huzur içinde yaşamak ve faaliyette bulunmak temennisiyle..

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...


Eddai Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı

Fevzi Çakmak Mah. Bediûzzaman Cad. Edirne Sok. Şükür Apt. No:2 Kaynarca/Pendik/İSTANBUL
+90 216 596 0 262
info[@]eddaivakfi.com
Eddâî Vakfı
Copyright © 2019 EDDÂÎ - Eğitim Dayanışma Düşünce Araştırma İlim Vakfı | Tüm hakları saklıdır.